12 mars 2010

Köttfärsfyllda paprikahalvor & tomater

800g köttfärs
2 påsar teriyaki marinad
4 stora paprikor
10 plommon tomater
burk skivade champinjoner
1 lök
1 förpackning krossade tomater med chilismak
American BBQ-krydda, Chili & smoky
Vitlökspeppar
Vitlökspulver
Cheddarost

Dagen innan tillagningen la jag köttfärsen i marinaden.
Dela paprikorna och rensa bort kärnorna. Skär av toppen av tomaterna och ta försiktigt bort innehållet med en liten sked. Finhacka löken och champinjonerna.
Fräs färsen och löken. Tillsätt champinjonerna samt de krossade tomaterna. Krydda.
Fyll paprikorna och strö cheddarosten över dom. Fyll tomaterna och sätt tillbaka toppen. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter, tills paprikorna är mjuka.


Tomaterna blev perfekta         Paprikorna åt vi med BBQ-potatis
till varma mackor                         samt vitlöks creme fraiche 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ditt tassavtryck här (: