19 mars 2009

Styrelsemöte och café Solo

...så hade vi styrelsemöte på Unga Örnar. Det var intressant. (:
Det är chockerande att se hur Maivor och Ann-Marie kan vända på minsta lilla öre för att få det att räcka till så pass mycket som det gör. Snacka om att de är duktiga!

Sedan var jag med Maivor till Café Solo på Folkets Hus. Det är socialdemokraterna och LO som har gått ihop och ordnat det. Om man har funderingar kring typ facket och sånt ska man kunna gå dit och ställa frågor.

Som vanligt dominerades mötet av äldre. Sånt är tråkigt. Speciellt när det är sådana som kanske inte har så långt kvar tills pensionen, har jobbat hela sitt liv på LKAB och anser att allt var så mycket bättre förr. De sitter och klagar på skolan hit och skolan dit och vet inte ens vad de talar om. Och alltid kommer den där meningen; "men för några år sedan..." Varför kan de inte inse att allt är inte samma som det var förut? Världen förändras och folk måste förändras i takt med den. Hade världen varit så himlans bra förut som de säger så hade ju ingen velat förändra den och då hade den inte sett ut som det gör idag.
Det var speciellt en man som jag störde mig på där. Han sa som så att nu är det ju obligatoriskt att de som söker till LKAB måste ha godkänt i grundämnena, och de som då är skoltrötta men riktigt bra arbetare inte får någon chans. Det är ju bara skitsnack!
Alla i den här stan vet att LKAB kör med svågerpolitik, dvs. har du din pappa på LKAB så har du OFTAST jobb där direkt. Vet flera exempel på personer som inte har haft godkänt i alla grundämnena men som fått jobb där bara för att pappa jobbar där. Sedan så började han diskutera att det viktiga, som ungdomarna borde lära sig i skolan, inte lärs ut på gymnasiet utan där får man bara lära sig en massa dans och musik och kristendom.

Då kan man ju börja fundera vilka han har pratat med egentligen. Om jag kommer ihåg rätt så har man bara obligatorisk dans eller musik om man går estetprogrammet, annars får man välja det som ett individuellt val.
Sedan det faktum att man måste läsa religion är ju bara bra enligt min mening iaf. Med tanke på hur mångkulturellt Sverige börjar bli så är det bra att ungdomar får lära sig om andra religioner.
Vi säger att du har en arbetskamrat med en annan religion än vad du har. Som kanske fastar, då vet ju du om du har läst om religionen varför han eller hon gör det och då lär ju inte du bli stött om personen inte vill följa med dig och äta lunch.
Näe, jag blev bara irriterad på det där mötet. Kanske är därför yngre människor inte orkar gå dit helt enkelt. Man blir så less på de äldre människorna och det faktum att de verkar tro att de vet bäst hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ditt tassavtryck här (: